741 poze   109249 vizite

CELE MAI GRAVE BOLI - DIROFILARIA

Dirofilaria immitis este un parazit ale caror larve (microfilaria) sunt transmise prin tantari de la animalele bolnave la cele sanatoase in timpul hranirii cu sange. Aceasta infestatie este favorabila datorita aparitiei in sangele periferic al microfilariilor mai ales seara si noapte, spre dimineata acestea se retrag din sangele periferic. Patrunse in organism pe cale cutanata, larvele ajung adulte dupa 3-4 luni iar dupa 6 luni de la intrarea in organism sunt capabile sa-si depuna ponta. In general femelele (66%) sunt mai sensibile decat masculii (38,6%).
Dirofilariile actioneaza mecanic, prin talia lor mare reusesc sa blocheze, in special, ventricolul drept si artera pulmonara ; spoliator prin modul de hranire hematofag astfel producand anemii; iritativ etc. Formeaza embolii (aparitia si vehicularea in circulatia sangvina a unor particule straine de compozitia morfochimica normala a sangelui) prin antrenarea fragmentelor de paraziti in torentul sangvin provocand astfel moartea brusca a animalului datorita ruperii vaselor cerebrale.
Arterele pulmonare sunt lezionate odata cu patrunderea viermilor in interiorul lor. Celulele sistemului imunitar se aduna in acel loc dar parazitul este prea mare pentru a fi distrus de acestea. Rezultatul este inflamatia care se continua cu degradarea arterelor pulmonare. Acestea se pot dilata si obstrua, lucru vizibil uneori radiologic. Pot aparea anevrisme sau se pot forma coaguli anormali de sange in interiorul arterelor (embolism). Sangele este dirijat catre alte vase unde nu sunt viermi iar in pulmon se acumuleaza lichid in jurul arterelor unde se afla parazitii. Deasemenea, sangele trimis de la inima la pulmon nu se mai oxigeneaza suficient iar arii intregi din pulmon devin dure si incapabile de a mai oxigena suficient sangele. Pot aparea :
- tusea si oboseala rapida datorita slabei oxigenari sangelui la nivel pulmonar
- sangerari nazale datorita coagularii deficitare din pulmon
- o forma de pneumonie non-infectioasa (pneumonie euzinofilica granulomatoasa) care poate rezulta in urma inflamarii excesive a unor zone pulmonare
In mod normal, sangele este pompat cu usurinta de-alungul arterelor pulmonare. In situatia in care arterele sunt obstruate, sangele este pompat cu greutate si apare "hipertensiunea pulmonara"iar partea dreapta a inimii isi creste enorm capacitatea de lucru. Ea poate face fata sau nu acestei nevoi extrem de mari de a pompa .
Atunci cand viermii se duc si in inima, va ramane mai putin spatiu pentru a patrunde sangele care trebuie pompat. Inima trebuie astfel sa pompeze sub o presiune mare catre arterele obstruate folosind mai putin sange decat in mod normal. Pentru a compensa deficitul de oxigen al organismului inima trebuie sa pompeze mai puternic si mai repede decat in mod normal. Pot aparea situatii cand cordul pur si simplu nu poate face fata. Cand musculatura cardiaca incepe sa se dilate(ca urmare a suprasolicitarii)ea nu mai poate conduce impulsurile electrice normal. Asta inseamna ca ritmul de pompare
si umplere este perturbat si apare ‘aritmia cardiaca'.In orice boala de inima poate aparea aritmia si in orice situatie de aritmie exista riscul mortii instantanee.
Daca cordul drept oboseste si nu mai poate tine ritmul, se pot acumula lichide in cavitatea toracica, abdomenul apare balonat si cainele poate prezenta dificultate in respiratie.



Cand un caine este bolnav de dirofilarioza si nu beneficiaza de tratament, sistemul sau imunitar devine stimulat cronic. Anticorpii, care nu sunt numai instrumente ale sistemului imunitar ci si proteine inflamatorii sunt produsi in cantitati mari tot timpul. Ei pot produce multe neajunsuri prin precipitarea membranelor sensibile ale ochiului, rinichiului, vaselor de sange si articulatiilor manifestate prin distrugeri celulare si durere.
Sindromul venei cave reprezinta o forma extrem de grava a dirofilariozei. In aceasta situatie exista foarte multi viermi (in jur de 100) localizati in cordul drept si de aici migreaza in marile vase. De obicei nu exista simptome premergatoare, aparitia socului, a colapsului si a distrugerii globulelor rosii fiind brusca. Moartea survine de regula in 1-2 zile iar singurul tratament eficient este deschiderea venei jugulare si extragerea viermilor cu o pensa speciala. Daca pot fi extrasi suficienti viermi pentru a restabili circulatia sangelui, cainele poate suprvietui.
Pt depistarea parazitului se poate face o radiografie punand in evidenta modificarile de volum si pozitie ale cordului si arterei pulmonare ,identificarea in sange a larvelor sau prin testarea rapida imunocromatografic pentru depistarea antigenului dirofilariozei numele produsului este HEARTWORM IC 5 teste si costa in jur de 123,80 Lei.

Tratamentul cuprinde 2 faze:

1.Distrugerea dirofilariilor adulte (terapia cu adulticide)
Exista doua substante principale administrate de catre medicii veterinari in cadrul terapiei cu adulticide:
Melarsomina (Immiticide) – acest medicament este administrat intramuscular profund in musculatura lombara, fie in doua zile (o inoculare pe zi, doua zile consecutiv), fie la pacientii cu o forma mai severa, intr-un protocol disociat (o inoculare, urmata la o luna mai tarziu de doua inoculari consecutive, la interval de o zi una de alta, insumand un numar de 3 injectii). Produsul Immiticide este la ora actuala cel mai utilizat medicament in tratarea dirofilariozei.
Thiacetarsamida sodica (Caparsolate, Filoramide) – acest medicament se administreaza intravenos. Cea mai uzitata schema de tratament este administrarea a doua injectii pe zi la interval de 8 ore, doua zile consecutiv, insumand un numar de 4 injectii.

2.Distrugerea microfilariilor (larvelor)
Acest lucru este efectuat numai la cainii cu testul filarial pozitiv. Substantele microfilaricide sunt administrate la o luna de la terminarea tratamentului adulticid:
Milbemicina (Interceptor) - este un medicament care se administreaza lunar pentru a preveni infectarea cu Dirofilaria spp. si care este eficient in distrugerea microfilariilor.
Ivermectina (Ivomec) - o forma concentrata a acestui medicament este administrata pentru a ucide microfilariile.

Ca si prevenire se prefera actiunile de dezinsectizare pt reducerea populatiileor de tantari; colierele cu insecticide puse la gatul cainilor pt limitarea atacurilor si transmiterea bolii; sau antihelmintice Milbemicin D in doza de 1-5 mg/kg corp cu efecte adverse la cainii cu microfilaria in sange, Dietilcarbamazina in doza de 5-6 mg/kg corp timp de 20 de zile.
SI OMUL POATE FI PARAZITAT DE DIROFILARIA
IMMITIS PANA ACUM S-AU DEPISTAT IN OCHI,
PE FRUNTE SI IN ZONA AXILARA.

HEARTWORM IC 5 teste

Descriere produs:
Heartworm IC
Test rapid imunocromatografic pentru depistarea antigenului dirofilariozei (Dirofilaria immitis) la câini şi pisici

Dirofilarioza este cauzată de Dirofilaria immitis, un nematod ale cărui forme larvare sunt transmise la câini şi pisici de către ţânţari. Nematodele adulte se dezvoltă în jumătatea dreaptă a inimii şi adiacent marilor vase ale câinilor, pisicilor şi altor mamifere. Parazitul poate determina tulburări ale circulaţiei sangvine, tulburări cardiace şi ale altor organe vitale. Dirofilarioza a fost dintotdeauna una din cauzele principale ale morţii în populaţiile de câini. În ciuda profilaxiei şi tratamentelor folosite, dirofilarioza încă reprezintă o problemă majoră. Aşadar, supravegherea periodică pentru a depista prezenţa dirofilariilor este indispensabilă pentru prevenţie sau tratament profilactic.
Mod de utilizare

1. Folosind pipeta de unică folosinţă prevăzută în set, adăugaţi o picătură de sânge integral, ser sau plasmă în dreptul ferestrei ”S”.

2. Adăugaţi o picătură din tubul cu soluţie tampon in aceeaşi fereastră ”S”.

3. Citiţi rezultatul după aproximativ 10 minute. Nu aşteptaţi 20 de minute.

4. Interpretarea rezultatelor: Rezultat pozitiv: prezenţa unei a doua linii în ferestra “T” (în cazul unui răspuns negativ, apare o singură linie in dreptul ferestrei “C”).


Atenţie!
Nu desfaceţi ambalajul individual al testelor decât imediat înainte de utilizare.
Plasaţi testul pe o suprafaţă plană.
Ţineţi pipeta în poziţie verticală pentru ca picăturile să curgă uşor.
Principiul testului
HEARTWORM IC este un test rapid ce foloseşte tehnica imunocromatografică de tip sandwich, folosind anticorpi împotriva antigenului Dirofilaria immitis. Un set de anticorpi monoclonali conjugaţi cu particule de aur coloidal, impreună cu un alt set de anticorpi monoclonali sunt imobilizaţi în interiorul membranei. Atunci când o probă provenită de la un pacient conţine Dirofilaria immitis, moleculele respective se vor cupla cu anticorpii înveliţi cu particule de aur coloidal, formând un complex antigen-anticorp. Acesta va migra de-a lungul membranei şi va fi captat de al doilea set de anticorpi monoclonali ce a fost imobilizat la nivelul membranei din dreptul ferestrei “T”, formând o linie de culoare roşie. Celălalt set de anticorpi a fost imobilizat în dreptul ferestrei “C”. Aceştia se vor cupla cu lichidul ce continuă sa migreze, formând o a doua linie (linia de control) care ne asigură ca testul a fost executat corect. Acestă linie ar trebui să apară indiferent daca proba este pozitivă sau negativă.
Părţile componente
Pipete de unică folosinţă pentru fiecare test în parte.
Un tub cu soluţie tampon.
Testul HEARTWORM IC
Instrucţiuni de utilizare

Depozitare şi timp de păstrare
Depozitaţi la temperatura camerei (18°-25°C). Dacă este depozitat în mod corespunzător, produsul poate fi utilizat până la data expirării. Nu expuneţi la temperaturi extreme (ridicate sau scăzute) sau la lumina soarelui.
Probele de testat
Toate probele trebuie aduse la temperatura camerei înainte de testare. Probele ce au fost depozitate sau congelate în prealabil se vor centrifuga înainte de testare. Serul sau plasma proaspete, sau care au fost refrigerate la temperaturi de 2°-7°C timp de maximum 5 zile, pot fi folosite. Dacă sunt pastrate mai mult timp, probele ar trebui congelate. De asemenea, se poate folosi şi sânge recoltat pe anticoagulant (EDTA, heparină etc.). Sângele poate fi folosit proaspăt sau păstrat la frigider timp de maximum 5 zile. Sângele hemolizat poate afecta rezultatul testului.
Precauţii
IMPORTANT: Nu scoateţi testul din ambalaj decât înainte de utilizare. Numai pentru uz veterinar. Nu utilizaţi componentele după data expirării. Testul trebuie ţinut în poziţie orizontală, pe o suprafaţă plană. Utilizaţi o pipetă nouă pentru fiecare probă.
Interpretarea rezultatelor
Rezultat negativ
Testul este considerat negativ dacă apare o singură linie în dreptul ferestrei “C” (linia internă de control).
Rezultat pozitiv
Testul este pozitiv atunci când apar două linii colorate. Una va fi în dreptul ferestrei “T” (linia de testare), iar cealaltă în dreptul ferestrei “C” (linia de control). Orice linie colorata ce apare în ferestra “T” ar trebui considerată drept răspuns pozitiv.
Rezultat Invalid
Testul este considerat invalid dacă nu apare nici o linie în dreptul ferestrei “C”, chiar dacă apare sau nu o linie în ferestra “T”. Dacă se intamplă asta, adăugaţi o picătură de diluant şi aşteptaţi 5 minute. Dacă nu apare nici o linie colorată în ferestra “C”, testul este invalid şi ar trebui repetat. Orice linii care apar dupa 15 minute nu sunt valide pentru diagnostic şi nu ar trebui luate în considerare.


cod produs: 27236005

pret produs: 123,80 Lei

Amanunte pentru cupararea testului gasiti aici :

www.cyf-medical-distribution.ro/produse/heartworm-ic.php
Inima atacata de DIROFILARIA
Inima atacata de DIROFILARIA

Comentarii album • 1
anonim
Mirela 9 ianuarie 2013  
Vand 4fiole de Immiticide.Contact :0762608606
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.